Het gaat hard wat betreft communicatiemiddelen “de laatste tijd”. Zeker als je kijkt naar de hele communicatiegeschiedenis van de mens. Dit heeft positieve en negatieve gevolgen. Het is interessant dat de positieve toepassingen direct worden opgepakt, dat is ook vaak de aanstichter van de verandering. Maar kunnen we ons beheersen om de negatieve gevolgen te beperken?

“Een mobiele telefoon…? Dat heb ik toch helemaal niet nodig. Ik hoef niet zo nodig altijd bereikbaar te zijn hoor…” Zo klonk het letterlijk in Nederland in 1999…

Wat is het effect van Facebook op je hersenen? Waarom reageer je (niet) direct op een whatsappje? Heb ik communicatiestress? Het zijn vragen waar vandaag de dag misschien niet veel bij stil wordt gestaan. Alles wordt snel normaal. Maar iets wat je doet(oorzaak) heeft gevolgen. Voor jezelf, voor je omgeving, je vrienden, familie, kortom de wereld waarin we leven. Ben je je bewust van de gevolgen die de nieuwe communicatie op jouw leven heeft…?

mobiel-internet

Mensen proberen zelfs te stoppen met Facebook. Het voelt echt als een verslaving. In Beyond my walls van documentairemaakster Neske Beks zie je haar persoonlijke strijd tegen “Facebookverslaving”.

beyond my walls

En wat gebeurt er als je op Social media zit, terwijl je autorijd? En wat als het fout gaat en iemand raakt gehandicapt door jouw toedoen? Hoe leg je dan uit hoe belangrijk het berichtje was dat je aan het typen of lezen was?

sociale media

 

KennisOase streeft naar de waarheid, maar pretendeert niet de waarheid in pacht te hebben.